Lambretta van Jurgen - Francke

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Lambretta van Jurgen

Opdrachten

Jürgen koopt een Lambretta via-via, werd ook aangeboden op het Vespaforum. Toch wel een forum waar enkele goede techniekers hun waar te koop aanbieden. Er moest alleen even naar de remmen gekeken worden, het blok is immers gereviseerd en heeft slechts enkele honderden kilometer op de teller. Jürgen is zelfstandige en heeft weinig tijd, dus vraagt hij mij of ik tijd en zin heb om even naar de remmen te kijken. Wat begon als het vervangen van de remschoentjes, draaide een beetje anders uit.

We beginnen bij de voorrem

Wat ik vind is op zijn minst gezegd degoutant. Op deze manier een scooter aanbieden en als enige melding meegeven: 'even naar de remmen kijken' is naar mijn mening niet ok. Een paar remschoentjes kosten tss 15 en 25 euro. Dat had wel even kunnen hersteld worden. Ook het hub plaatje is (slecht) gebricoleerd. Gelukkig is de koper er niet mee naar huis gereden.

Dan de achterrem.


Er is een nieuwe remtrommel geplaatst (zeggen ze) dus veel problemen gaat de achterrem niet opleveren. Dat dacht (hoopte) ik. Tot de remtrommel er af ging: remschoenen vol met olie.....het 'gereviseerde' blok had nog de originele Indische lager.....Niet echt gereviseerd dus. Bedrog!


Maar geen probleem. We zijn nu toch bezig. Toch maar het blok opendoen om het achteraslager te vervangen. Man- man -man......


Hieronder een aantal foto's van het 'gereviseerde' blok......Pak de zakdoeken maar om de tranen af te vegen.De uitlaat staat professioneel vast.

 
 
<- Hier moeten er vier van inzitten. Er zijn er maar 3
             Originele manier om vast te zetten  ->In de eindplaat is een boutje te kort. Waar ist gebleven? Waarschijnlijk vergeten te monteren toen
de 3de versnelling er ondersteboven ingestoken werd. Bij het afhalen van de cilinder (draad kapot van één van de stangen) zien we een timesert slecht gemonteerd in het carter. Wat een 'gereviseerd' blok.


Dat heb je met een te lange, verkeerd gemonteerde ketting.

Dat voor het blok. En dan nog te melden dat een hele hoop draad kapotgetrokken werden in het carter. Verkeerde moeren en bouten werden gebruikt om het blok af te monteren. Wat een miserie.......

Ook het frame was zeer netjes afgemonteerd. Een pure schande. Hieronder nog enkele 'sfeerfoto's' van het kader........Ik hoop dat die verkoper nog goed kan slapen.

Proper rubberkes

Origineel gemonteerde rubberkes! Perfect gedaan.

Het frame is ook flink beschadigd. Waarschijnlijk 'vergeten te vertellen' bij de verkoop.

 
 
Zoeken
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu